
آموزش پردازش تصویر در پایتون با استفاده از کتابخانه OpenCV

قبل از اینکه بگوییم چگونه میخواهیم مجموعه آموزش پردازش تصویر را پیش ببریم، اجازه بدهید کمی در رابطه با خود پردازش تصویر و کاربردهای آن صحبت کنیم.
امروزه پردازش تصویر بیشتر به موضوع پردازش تصویر دیجیتال گفته میشود که شاخهای از دانش رایانه است که با پردازش سیگنال دیجیتال که نماینده تصاویر برداشته شده با دوربین دیجیتال یا اسکن شده توسط اسکنر هستند، سر و کار دارد.
به صورت خلاصه پردازش تصویر یعنی اینکه با انجام فرآیندهایی روی تصویر (عکس یا ویدئو)، خروجی مشخص و معینی از تصویر (باز هم به صورت تصویر) دریافت شود. این فرآیندها میتوانند برای افزایش دقت تصویر باشند یا جداکردن یک بخش مشخص از تصویر باشند.
بهبود تصاویر: بهبود تصاویر دربرگیرندهٔ روشهایی چون استفاده از فیلتر محوکننده و افزایش تضاد برای بهتر کردن کیفیت دیداری تصاویر و اطمینان از نمایش درست آنها در محیط مقصد (مانند چاپگر یا نمایشگر رایانه) استپردازش تصویر به دو بخش کلی زیر تقسیم میشود:
- بینایی ماشین: بینایی ماشین به روشهایی میپردازد که به کمک آنها میتوان معنی و محتوای تصاویر را درک کرد تا از آنها در کارهایی چون رباتیک و محور تصاویر استفاده شود.
کاربردهای پردازش تصویر
از جمله کاربردهای پردازش تصویر میتوان به حوزههای نظامی، صنعتی، هواشناسی، رباتیک، کنترل ترافیک، شهرسازی، و … اشاره کرد. همانطور که میدانید در عصر جدید انسان تمایل دارد که هر آن چیزی که در دنیای هستی وجود دارد را به سمت هوشمندی ببرد. و پردازش تصویر هم جز لاینفک و جدانشدنی این حوزهی هوشمندی در اکثر موارد میباشد. پس آموزش پردازش تصویر و فراگیری این مهارت که روز به روز هم گستردهتر میشود، میتواند برای شما در آیندهای نه چندان دور بسیار مفید باشد.
برنامهنویسی برای پردازش تصویر
برنامهنویسی پردازش تصویر هم با استفاده از زبانهای سطح پایین و هم زبانهای سطح بالا صورت میگیرد. گاها الگوریتمهای پردازش تصویر بدون استفاده از زبانهای برنامهنویسی به صورت سختافزاری پیادهسازی میشود.
اما ما در مجموعه آموزش پردازش تصویر بر روی برنامهنویسی پردازش تصویر با استفاده از یک زبان سطح بالا متمرکز خواهیم شد.
ما با استفاده از زبان پایتون که یک زبان سطح بالا و open source میباشد و همچنین کتابخانهی OpenCV که یکی از معروفترین کتابخانههای حوزهی پردازش تصویر است این مجموعه آموزشی را پیش میبریم.
این نوشته برگرفته از مجموعه آموزشی پردازش تصویر از سایت سیسوگ میباشد.
پیامی ارسال کنید